Windows Bilgisayarınızda Çekirdek Sayısını Bulma

 


Kişisel bilgisayarınızın performansı doğrudan donanımıyla ilgilidir. Bu nedenle, çoğu insanın beklentilerini belirlemek için bilgisayarlarının içinde ne olduğunu bilmek istemesi şaşırtıcı değildir. Bilgisayarınızın çekirdek sayısını öğrenmek, birkaç basit adımı izleyerek yapılabilir.

Çekirdek, CPU'nuzun beyinlerinden birini temsil eder. Her çekirdek bilgi almaktan, işlemekten ve çıktıları serbest bırakmaktan sorumludur. Tahmin edebileceğiniz gibi, daha fazla çekirdeğe sahip olmak, aynı anda çeşitli süreçler üzerinde çalışabilen birden fazla beyne sahip olmaya benzer. Her CPU'nun tek bir çekirdeği vardı. Bununla birlikte, CPU'lar artık teknolojik gelişmeler nedeniyle 18 çekirdeğe kadar geliyor.

Çekirdek sayısı, bir bilgisayarın performans kapasitesinin birçok belirleyici faktöründen biridir. Bilgisayarınızın farklı şekillerde kullanıldığında ne kadar iyi performans göstereceği konusunda kabaca bir fikir verir. Örneğin, aynı anda birden fazla uygulama kullanmayı, yoğun kaynak kullanan programları çalıştırmayı ve işleme yazılımıyla çalışmayı düşünüyorsanız, sisteminizin bu tür zorlu görevleri yerine getirip getiremeyeceğini belirlemek için bilgisayarınızın çekirdek sayısını bilmek istersiniz.

Bilgisayarınızın Çekirdek Sayısını Kontrol Etme

1. Görev Yöneticiniz size sahip olduğunuz çekirdek sayısını gösterebilir. Açmak için klavyenizde Ctrl+Shift+Esc tuşlarına basın.


2. Görev Yöneticinizin üst kısmında, Performans sekmesini tıklatın.


3. Git CPU Performans sekmesi yan gezinti menüsünde tıklayarak bölümüne tıklayın. CPU bölümü, şu anda CPU'nuzun kapasitesinin ne kadarını kullandığınızı gösterir.


4. CPU kullanım grafiğinin altında, Çekirdekler'i arayın. Bu alanda belirtilen sayı, bilgisayarınızda kaç çekirdek olduğunu gösterir.



Windows Bilgisayarınızda Çekirdek Sayısını Bulma Windows Bilgisayarınızda Çekirdek Sayısını Bulma Reviewed by emir on 7/12/2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.