Android telefon fabrika ayarlarına nasıl sıfırlanır - orijinal ayarlarına geri döndürün

 


Bir Android telefonun fabrika ayarlarına nasıl sıfırlanacağını bilmek, cihazınızı satmak veya sadece inatçı bir sorunu çözmek isteyip istemediğinizi bilmek çok önemli bir beceridir.

Bu işlem, fabrika ayarlarına sıfırlamayı başlatmadan önce telefonunuzdaki kritik içeriği yedeklediğiniz sürece hızlı ve kolaydır, çünkü amaç Android telefonunuzdaki tüm verileri silmektir.

Android telefonunuzu sıfırlamadan önce yedekleme

Bu, üzerinde kritik veya benzersiz veri bulunmayan eski bir cihaz olmadığı sürece, sıfırlamaya devam etmeden önce Android telefonunuzu yedeklemelisiniz. Yedekleme yöntemi Android telefonunuza bağlı olacaktır.

  • Pixel ve OnePlus: Sistem > Yedekleme > Ayarlar > Şimdi yedekle'yi seçin
  • Samsung: Ayarlar > Hesaplar ve yedekleme > Verileri Samsung Cloud veya Google Drive'a yedekle'yi seçin

Bir Android telefon fabrika ayarlarına nasıl sıfırlanır

Ana etkinlikte, artık telefonunuzdaki tüm verileri silmeye ve fabrika ayarlarına geri getirmeye hazırsınız.

  • Pixel ve OnePlus: Sistem > Ayarlar > Tüm verileri sil > Tüm verileri sil > Sıfırlama seçenekleri
  • Samsung: Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırlama > Fabrika verilerine sıfırlama

Sistem sizden tüm verilerinizi silmek istediğinizi onaylamanızı isteyecek ve biyometrik oturum açma (parmak izi/yüz tanıma), PIN veya desen kodunuzla onaylamanızı isteyebilir.

Bundan sonra telefonunuz sıfırlama işlemine başlayacaktır, bu birkaç dakika sürebilir, bu nedenle telefonunuzu kapatmanız yeterlidir ve yeniden başlatıldığında fabrika ayarlarına geri dönecektir.

Android telefon fabrika ayarlarına nasıl sıfırlanır - orijinal ayarlarına geri döndürün Android telefon fabrika ayarlarına nasıl sıfırlanır - orijinal ayarlarına geri döndürün Reviewed by emir on 7/12/2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.