Windows 11'de Varsayılan (ana) Tarayıcı Nasıl Değiştirilir?

 


Her tarayıcının avantajları ve dezavantajları vardır. Bu günlerde, gerçekten kötü olan ana akım bir tarayıcı olmadığı için çoğunlukla kişisel tercihlere bağlı. İster Chrome, Firefox, Safari, ister Vivaldi, Brave veya Opera gibi alternatiflerin hayranı olun, baktığınız her yerde iyi seçenekler vardır.

Her zaman olduğu gibi, Windows 11, tüm bağlantıların tercih ettiğiniz tarayıcıda açılması için varsayılan bir seçenek belirlemeyi mümkün kılar. Ne yazık ki, önceki sürümlerde olduğu kadar kolay değil. Windows 10 ve önceki sürümlerde, varsayılan tarayıcıyı seçmek için tercihler menüsündeki bir düğmeye tıklamanız yeterlidir. Şimdi her dosya türü ve protokol için varsayılan tarayıcınızı ayarlamanız gerekiyor, bu da onu biraz daha zaman alıcı, ancak yine de basit hale getiriyor.

  • Windows 11 Widgetleri Nasıl eklenir veya kaldırılır?

    Komplikasyonlar bir yana, varsayılan seçenek olan Microsoft Edge'in uber hayranı değilseniz, varsayılan bir tarayıcı ayarlamaya değer.

    Windows 11'de Varsayılan Tarayacınızı Ayarlama

  • 1. Varsayılan tarayıcınızı değiştirmek için önce Windows 11'in Ayarlar Uygulamasını açın. Ardından, görev çubuğunuzdaki Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Ayarlar'ı seçin. Bu, Ayarlar uygulamasını yeni bir pencerede açmalıdır.

2. Ayarlar'ın sol gezinme bölmesinde Uygulamalar'a tıklayın. Bu size Uygulamalarınız için ayarlayabileceğiniz tüm seçenekleri ve tercihleri gösterecektir.



3. Varsayılan uygulamalar'a tıklayın.



4. "Uygulamalar için varsayılanları ayarla" bölümünün altındaki arama alanına, tercih ettiğiniz varsayılan tarayıcının adını yazın.


5. Arama sonuçları yüklendikten sonra tercih ettiğiniz tarayıcıya tıklayın. Bu, tercih ettiğiniz tarayıcıyla ilişkilendirebileceğiniz tüm dosya türlerini veya bağlantı türlerini gösterecektir.



6. Tercih ettiğiniz tarayıcıyı varsayılan olarak ayarlamak istediğiniz her dosya veya bağlantı türü için “+ Varsayılanı seç”i veya mevcut varsayılan tarayıcıyı tıklayın. Bu, o dosya/bağlantı türünü okuyabilen tüm uygulamaların bir listesini açacaktır.


7. Tercih ettiğiniz tarayıcıyı seçin.


8. Tamam'a tıklayın. Tebrikler, varsayılan tarayıcınızı güncellediniz.


Windows 11'de Varsayılan (ana) Tarayıcı Nasıl Değiştirilir? Windows 11'de Varsayılan (ana) Tarayıcı Nasıl Değiştirilir? Reviewed by emir on 7/08/2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.